Kupagyőzelem a Berde Kupán

Büntetőpárbaj után ötödször is kiskunhalasi II. Rákóczié a vándorserleg!

Hétvégén rendezték Sepsiszentgyörgyön a jubileumi 10. Berde Kupát, ahol iskolánk csapata címvédőként vett részt. Az alábbiakban a 3.szek.ro helyi hírportál beszámolója olvasható:

 

"A kiskunhalasi II. Rákóczi végső sikerével zárult az elmúlt hétvégén a kispályás labdarúgó Berde Áron Kupa tizedik kiírása, amelynek a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sportterme adott otthont. A magyarországi együttes a kétnapos torna fináléjában büntetőkkel bizonyult jobbnak a tavalyi bronzérmes Mikes Kelemen Líceum csapatánál, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a házigazdák állhattak fel. A kupa jubileumi rendezvényén hét megyeszékhelyi és egy külföldi tanintézmény csapata vett részt.

A Berde Áron Kupa szervezői két négyes csoportba osztották a részt vevő csapatokat, a kiskunhalasi fiúknak pedig a B jelzésű kvartettből indulva sikerült megvédeniük a címüket. A II. Rákóczi a csoportkör első meccsén gól nélküli döntetlent (0–0) játszott a Mikes Kelemennel, majd 7–0-s megsemmisítő csapást mért a Kós Károly Szakközépiskola alakulatára. A magyarországi együttes csoportelsőként jutott az elődöntőbe, ahol a Puskás Tivadar Szakközépiskola csapatával mérkőzött meg. A párharc az anyaországiak 2–0-s sikerével ért véget. A döntőben korábbi csoportbeli ellenfelükkel, azaz a Mikes Kelemen Líceum együttesével találkoztak, és az összecsapás rendes játékideje 1–1-es remivel ért véget. Következett a szétrúgás, azaz a büntetőpárbaj, amelyet a kiskunhalasiak bírtak jobban, és végül 3–1-es összesítéssel nyerték meg a sepsiszentgyörgyi torna fináléját.

A bronzmérkőzésen a Berde Áron és a Puskás Tivadar alakulata csatázott, a meccs pedig az előbbi tanintézmény csapatának 3–2-es diadalával zárult.

A végeredmény: 1. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, 2. Mikes Kelemen Líceum, 3. Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, 4. Puskás Tivadar Szakközépiskola, 5. Székely Mikó Kollégium, 6. Református Kollégium, 7. Plugor Sándor Művészeti Líceum, 8. Kós Károly Szakközépiskola.

A torna legjobb mezőnyjátékosának Pakucs Tamást (Mikes) választották, a legjobb kapusnak járó díjat Fritmann Patrik (II. Rákóczi) kapta, a legjobb berdés játékos Czintos Ferenc József, míg a legjobb külföldi játékos Androczki Máté lett. A torna gólkirálya címet Incze Botond (Mikes) kapta meg."

 

Részletes eredmények:

 

Csoportmérkőzések:

Tekó - Mikes 0-0

Tekó - Kós 7-0 (Liska 2, Horváth, Döbrentei, Andróczki, László, Honfi D.)

Tekó - Refi 6-1 (Andróczki 3, Döbrentei 2, Honfi D.)

Elődöntő:

Tekó - Puskás 2-0 (Döbrentei, öngól)

Döntő:

Tekó - Mikes 1-1 (büntetőkkel 2-0)

Kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.