Kétkeréken a környéken I.

Beköszöntött a nyár, itt az idő, hogy egész napos kirándulásokat, többórás edzéseket tegyünk a város körül. Aki már idejében tavasszal elkezdte a felkészülést a szezonra, lassan formába is lendül -de még mindig nincs késő nyeregbe pattanni és acélosítani erőnlétünket.       

Éppen ezért csokorba szedtük a település környéki edző-és túraköröket, hogy aztán ki-ki ízlése és vérmérséklete szerint szemezgethessen belőle.

  Az első részben a kerékpárúton elérhető településeket vesszük sorba, amely szakaszok száma az utóbbi években egyre bővül, de ha-és amennyiben nagyobb túrát tervezünk közúthálózatunkat is igénybe kell venni a kanyarhoz. Szerencsére szép számmal akadnak kisebb forgalmú utak, ahol nyugodtan kerekezhetünk. De ezekről majd később.

Olajosok útján

Mindenki ismeri ezt a szakaszt, a Sóstótol indulva 10km –es kört tehetünk nyugodt, kellemes környezetben, hogy a volt Levi’s nél érkezzünk vissza a városba. Ez egy kezdő kör, tökéletes, téli edzésre, átmozgatásra, vagy csak tekerni egy lazát.

Soltvadkert felé indulva

A tavaly átadott bringaúton az 53-as út mentén a várost Sóstó felé elhagyva, miután átküzdöttük magunkat a kerékpárbarátnak jóindulattal sem nevezhető göröngyös szakaszokon, a csárdától tükörsima aszfalton gurulunk úticélunk felé.

Azonban ne feledkezzünk arról, hogy a bicajsztrádán nem biztos hogy mi diktáljuk a legnagyobb iramot! Így a jobbra tartást nem csak a szembejövők fogják megköszönni, hanem a mögöttünk érkező tempósabban haladók is, hagyjuk meg a belső sávot nekik!

(Az első leágazási lehetőség a tázlári bekőtőútnál lesz, ahova kb. 10km vegyes minőségű aszfalton juthatunk el, majd jobbra Kiskunmajsa felé kanyarodva újabb 10km után az Olajosok útján térhetünk vissza a városba –ez mintegy 45km-es össztávot jelent.)

Patkó tó mellett elhaladva Pirtó az első település ahol megtölthetjük kulacsainkat, majd Selymes felé véve az irányt a bringaút utolsó tavaly átadott kilométereit élvezhetjük.

Aztán át síneken, ráfordulunk Soltvadkert előtti gyökerekkel keresztezett utolsó egyenesre.

A városba a régi belső-valamint a kerékpárúton tovább a főút mentén egyaránt bejuthatunk. Közös jellemzőjük, hogy mindkettővel útba ejtjük kedvenc vadkerti fagyizónkat, ahol fagyigömbökből meríthetünk erőt a további megpróbáltatásokra.

Ha Soltvadkerten tervezünk túrát feltétlen látogassunk ki a tóhoz, amely szintén kiépített bicikliúton közelíthető meg.

További 10km-es úttal Kiskörösre érkezünk, így erős 30km-t tudhatunk magunk mögött.

Ha látnivalóra is vágyunk, ejtsük útba a Petőfi-szülőházat és a felújított Közúti Szakgyűjteményt. Megpihenhetünk a városközpontban és ugyanezen az útvonalon Kiskunhalasra visszatérve elégedetten könyvelhetjük, hogy több mint 60km-t tettünk meg.

Következő alkalommal már letérünk a kerékpárútról, hogy körbetekerjük a várost.

Hozzászólások (1)
12012. máj. 31. csütörtök, 10:21
Bati
Várjuk a folytatást!!!!!
Kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.