CONNEXTION KUPA - VERSENYSZABÁLYZAT
CONNEXTION KUPA
TEREMLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 

VERSENYSZABÁLYZAT 2016-2017

 

 

CONNEXTION KUPA

TEREMLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

BAJNOKSÁG RENDEZŐJE

Rendező: Kiskunhalasi Versenybizottság

Versenybizottság tagjai: Kazinczi István (telefon: +3670/935-8243), Harkai Péter (telefon: +3630/928-9674), Keresztúri Attila

Bajnokság ideje: 2016. december 10. – 2017. február  11., 14 játéknap.

A mérkőzések délelőtt 9:15 órakor kezdődnek.

Bajnokság helyszíne: Horváth István Sportcsarnok (Bibó István Gimnázium)

Nevezési díj: 46.000,- Ft, visszalépett, valamint kizárásra ítélt csapat az összeget nem kapja vissza. A bajnokságra 28 csapat nevezhet.

Játékosok részvétele: csapatonként 15 fő nevezhető, alsó korhatár a betöltött 15. életév. Nevezéskor kötelező megadni a személyi azonosító alapján a nevet, valamint az igazolvány számát. Egy személy csak egy csapatban szerepelhet.

Pótlólagos nevezésre az alapszakasz 3. fordulójáig van lehetőség.

LEBONYOLÍTÁS

A részt vevő csapatok az elmúlt évi eredmények, valamint a Technikai értekezleten hozott döntések értelmében két osztályban: A-Liga és B-Liga mérkőznek meg egymással. Az A-Liga 13. és 14. helyezettjei a szezon végén kiesnek, míg a B-Liga 1. és 2. helyezettjei a következő kiírásban jogot szereznek az A-Ligában indulásra.

A-Liga csapatai: Rose, Cel FC, Lindau, FC Plan And Bau, Retro, Bácskaagrár, Rolló-Halas KFT Balota, Szivacs, Antallapos Raiders, Sóstó, Connextion, Totya Boltja, Bócsa Barátok, Tázlária

B-Liga csapatai: Rongyász, Madosz, Seli-Szín, Grund-Gugu FC, Valkom Pékség, Humánusokk, Tekó Fakó, White Lake, Pelle-Glass, Pirtó FC, Feromax, Viviera Trans, Kertváros Grounders, Just For Fun

Győzelemért 3, döntetlenért 1, vereségért 0 pont jár. A mérkőzésen, amennyiben a gólkülönbség a 10-et eléri, a jegyzőkönyv lezárásra kerül, a mérkőzést végig játsszák.

Csoportokon belüli helyezések megállapítása az elért pontszám alapján történik, azonos pontszám esetén a helyezés sorrendjét a több győzelem, gólkülönbség, több rúgott gól, egymás elleni eredmény, majd ezek azonossága esetén sorsolás dönti el.

 DÍJAZÁS

Az A-LIGA 1-3. helyezett csapatainak érem, serleg, a többi csapat számára oklevél.

A B-LIGA 1-3. helyezett csapatainak érem, serleg, a többi csapat számára oklevél.

Külön díjazásban részesül a torna legjobb kapusa, mezőnyjátékosa, gólkirálya. Díjazás: ajándéktárgy, ligánként.

 SZABÁLYOK

Csapatonként 5+1 fő lép pályára, a mérkőzés létszámhiány esetén 3+1 fővel elkezdhető. Amennyiben a létszám 4 fő alá csökken, vége a mérkőzésnek, a 3 pont 3-0 gólkülönbséggel, vagy kedvezőbb gólkülönbség esetén a vétlen csapat javára a pályán elért eredmény.

A mérkőzések ideje 2x20 perc, futó órával, félidők között szünet nincs, azonnali fordulás, kezdés előtt várakozási idő nincs. A játékidő végének megállapítása a játékvezető feladata.

A ki nem álló csapattól 3 büntetőpont levonásra kerül, aki 2 alkalommal nem áll ki, annak kizárás a következménye, eredményei törlésre kerül. A jelen levő csapat kapja a 3 pontot, 10-0 gólkülönbséggel.

A csapatok eltérő színű, egységes, számozott mezben kötelesek pályára lépni, azonos szín esetén a sorsolás alapján pályaválasztó csapatnak kell a mezcseréről gondoskodnia. A mérkőzéseken használt cipő vászonból, puha bőrből, stopli nélküli edző- vagy tornacipő lehet.

 1.       Játékra alkalmas labdát a bajnokság rendezője biztosítja.

2.       A mérkőzésen 2 perces és végleges kiállítás alkalmazható. A 2 perces kiállítás sárga lappal, a végleges kiállítás piros lappal történik. A 2 percre kiállított játékos büntetése leteltével visszatérhet a játéktérre a zsűri engedélyével. Ugyanazon játékos következő 2 perces kiállítása sárga-piros lappal történik, amely véglegesnek számít. Az így kiállított játékos a mérkőzésen tovább nem játszhat, helyette 5 perc után egy csere beállhat. A kiállított játékos a következő mérkőzésen nem szerepelhet.

3.       Az a játékos, aki a mérkőzésen ellenfelét, társát, illetve bármely személyt trágár, durva, sértő kifejezéssel illet, 2 perces büntetést kap.

4.       A piros lappal kiállított játékos már nem térhet vissza, helyette 5 perc után egy cserejátékos beállhat. Az így kiállított játékosnak el kell hagynia a csarnokot.

5.       Ugyanazon játékost egy másik mérkőzésen ismételten kiállítják, akkor a soron következő kettő mérkőzésen nem játszhat.

6.       Az a játékos, aki akár a játéktéren vagy azon kívül tettlegességet követ el, és ezért kiállítják, akkor fegyelmi tárgyalás döntése függvényében szerepelhet a Versenybizottság által rendezett versenyen. Ez akkor is lehetséges, ha ezt nézőként követi el. Helyette másik játékos nem nevezhető.

7.       A játékvezetővel vagy zsűritaggal szembeni tettlegesség esetén vége a mérkőzésnek, a 3 pontot 3-0 gólkülönbséggel, vagy kedvezőbb pályán elért eredménnyel a vétlen csapat javára kell igazolni.

8.       A játékvezető ítéleteit sorozatosan kétségbe vonó játékost 2 perces kiállítással kell büntetni.

9.       Az a csapatvezető, cserejátékos, aki a mérkőzésen ellenfelét, személyt trágár, durva, sértő kifejezéssel illet, technikai büntetést kap. Első esetben 2 percre csapatából egy játékost ki kell állítani, második és minden további esetben 5 percre. Az így kiállított játékos a büntetés után visszaállhat a csapatba, mivel a szabály a csapatot sújtja. A mérkőzéseken az MLSZ által meghirdetett FAIR PLAY előírások követendők, be nem tartása szigorú büntetést von maga után.

10.      A mérkőzésen korlátlanul, folyamatosan lehet cserélni. A bejövő játékos a szándékát szóban köteles a zsűri tudomására hozni. A cserét csak a zsűri engedélyével, az arra kijelölt helyen hajthatja végre. Szabálytalan csere esetén a vétkes játékost 2 perccel kell büntetni.

11.      Amennyiben a kapusról az alapvonalon kívülre kerül a labda, szögletet kell ítélni, függetlenül, hogy a kapus a pálya mely részén ért a labdához.

12.      A haza adott labdát a kapus kézzel nem foghatja meg. Ha kézzel ér hozzá, közvetett szabadrúgást kell ítélni a hatos vonal azon pontjáról, amely közelebb esik a szabálytalanság helyéhez.

13.      Az alapvonalon játékra kívül került labdát a kapus csak kézzel hozhatja játékba – a félpályán át lehet dobni a labdát. Kidobásból közvetlenül nem érhető el gól, csak ha a labda játékban van.

14.      Az oldalvonalon kívülre került labdát csak oldal-berúgással lehet játékba hozni.

15.      Szabadrúgásnál, sarokrúgásnál, oldal-berúgásnál 5 méterre kell lenni az ellenfél játékosának. A labda gyors játékba hozásának akadályozóját 2 perccel lehet büntetni.

16.      A mérkőzésen becsúszó szerelés nem alkalmazható – kivéve kapus, a büntetőterületen belül.

17.      A részt vevő játékosok részére sportorvosi vizsgálat ajánlott, de nem kötelező. A Versenybizottság egészségügyi felelősséget nem vállal a játékosokért.

18.      A Bibó István Gimnázium Házirendje minden csapat számára kötelező betartással bír az intézmény teljes területén! Labdás bemelegítés csak a sportcsarnok területén lehet. Az esetleges károkozás anyagi felelősséggel jár a kárt okozónak!

19.      Az intézmény területén a DOHÁNYZÁS SZIGORÚAN TILOS!

20.     Óvás a mérkőzést követően 30 percen belül a zsűrinél, 3000,- Ft díj befizetése mellet lehetséges. Fellebbezés az óvás idő kétszerese a fegyelmi szabályzat szerint.

21.      A mérkőzésekről jegyzőkönyv készül.

22.     Fegyelmi ügyekben a Versenybizottság dönt, súlyos esetben összehívásra kerül a fegyelmi bizottság. Döntéseknél az MLSZ szabályai a mérvadók.

 Kiskunhalas, 2016. november 28.                                                       Versenybizottság

Kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.