Szubjektív konklúzió

A torna összképét vizsgálva nagyon vegyes érzelmek kavarognak bennünk. Lássunk egy-két pozitívumot és negatív dolgot a teljesség igénye nélkül. Legyen ez a cikk vitaindító. Várjuk a hozzászólásokat kedves olvasóinktól. Önök, hogy látták az idei bajnokságot, mit változtatnának, ha változtatnának rajta valamin, milyen érzéseket, emlékeket hagyott maga után az idei torna?

 

Pozitívum:  Jóbarátok-Bócsa, Fc Plan and Bau  és Szivacs Fc jó szereplése. 

-Jóbarátok: Szép csendben megnyert bajnokság. Remekül összerakott csapat, melynek stílusa szemre a legtetszetősebb.

-Fc Plan and Bau: Alap focit játszanak, de azt nagyon jól! Alázatos, egyszerű játék mely a legfontosabb meccseken volt eredményes.  Harmadik helyük abszolút megérdemelt. 

-Szivacs Fc: Összeszokott, remek, baráti társaság, mely évek óta értékelhető színvonalon képes játszani.

Negatívum: 

-Sok értékelhetetlen mérkőzés. Az amatőr csapatok gyakran kaptak gólokat tucatjával! Soha nem volt még ekkora különbség a csapatok között. (14 mérkőzés volt ahol az egyik csapat legalább 10 gólt szerzett! Ebből 11 mérkőzés 10-0 ért véget!) A jövőre nézve elgondolkodtató, talán ez a szervezési rendszer már ideje múlt. Alternatívákból nincs hiány. Megoldást jelenthet a mezőny kettéosztása amatőr és profi ligára, esetlegesen a feljutásos lebonyolítás vagy a nevezett csapatok számának csökkentése és ezáltal a torna színvonalának emelése. 

-Kis-Itália,  Cel Fc,  Sóstó  gyenge szereplése. Játékosállományilag remekül összerakott társaságok, de idén a minőség hiányzott a játékukból. A Cel Fc és a Sóstó idén állandó létszám gondokkal küszködött, mely nem méltó ezekhez a régi neves csapatokhoz.

 
Hozzászólások (7)
72014. március 03. hétfő, 10:40
Droid
A kieséses rendszer jó ötlet! Végre! A komolyabb kispályás bajnokságok mind így működnek. A reformokra szerintem a szervezők is vevők. Ők is érzékelték szerintem, hogy laposodott a torna. /Nem véletlen ez a téma indítás!/
Még egy dolog: Nem szabadna így elhúzni a fordulókat nem értem miért voltak lyukas hétvégéink, karácsonykor is lehetett volna simán játszani. Így szinte az alapozás közepén ért véget a kispályás. Erre azért lehetne figyelni.
62014. március 01. szombat, 09:43
Szása
A és B, C és D csoportok egyben, ez jól hangzik, és lenne mondjuk 3 kieső és 3 feljutó.
Ha jól számolom, jelenleg 224 meccs van egy szezonban, két 16-os csoportnál ez 240 meccsre növekedne, tehát egy fordulóval többet kellene rendezni, a csapatok az eddigi 14 meccs helyett 15-öt játszanának.
Így is lennének nagyobb különbségek egyes csapatok között, de azért nem akkorák, mint mondjuk egy A csoportos csapat és egy D csoportos között.

A bajnokság létszámának csökkentése nem lenne jó irány, mert a lényeg azon van, hogy minél több embernek legyen biztosítva a sportolás lehetősége.

Jó ez a téma, mert több szem többet lát alapon, több ember véleményét meghallgatva meg lehet reformálni a bajnokságot.
52014. február 28. péntek, 11:05
gábor
Van ötletem a torna lebonyolitásra!Ahogy most állnak minden csoportban a helyezések,minden csoportból az 1-2 helyezett jusson fel,az alsó 2 kiesik ez lenne az alapszakasz és amikor lezajlanak,akkor szintén ugyanugy 2 csapat feljutással,2 kiesővel és jöhet a végső itélet minden csoportban.Tehát bajnokságszerúen műkődne évről-évre!Vagy van másik lehetőség,hogy az A és B csoport egyben,másik meg C és D csoport egyben és minden csapat mindenkivel játszik,külön profi-külön amatőr.Persze ez csak egy ötletnek mondtam.
42014. február 28. péntek, 09:33
MU! 4 ever
A tornán résztvevő csapatok közül szerintem egyik se állná meg a helyét egy profi kispályás tornán. Ezért a profi liga létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető, és különben is ki dönti el, hogy ki a profi csapat? Ha a csapatok akkor mindenki amatőr lesz. :) ha a szervezők döntik el akkor meg vita lenne. A feljutásos rendszer jobb lenne szerintem és igazságos is.
32014. február 27. csütörtök, 08:42
ledo
A csapatok már jóval korábban elkezdenek készülni, tervezni, összeállni. Nem gondolom, hogy 1 héttel a bajnokság kezdete előtt kellene eldönteni a versenykiírást! (vagy még akkor sem)
22014. február 26. szerda, 19:59
Bati
Ledonak igaza van de vajon a szervezők vevők e az újításokra? Nem tudjuk, de szerintem a torna megbeszélésén kellene ezeket a dolgokat közösen megbeszélnünk.
12014. február 26. szerda, 10:49
ledo
Úgy tudom jó pár évvel ezelőtt ez a bajnokság egy amatőr tömegsportnak indult. Azonban ez kinőtte magát. Mára ez teljesen megváltozott. Számolatlanul jönnek a bajnokságba a különböző szinten jegyzett igazolt játékosok. Ami kell is, abból van látványos, közönségcsalogató játék. De kérdem én, melyik közönséget csalogatja be olyan mérkőzés, ahol csak az a kérdés, hogy a 20. vagy a 30. percben lesz meg a 10 gólos különbség?

A bajnokságra úgy gondolom valóban ráférne egy "frissítés" a lebonyolítást nézve. Valahol, valami úton minimum ketté kellene bontani. (amely szintek között akár feljutásos rendszert is be lehetne vezetni) Úgy gondolom ez egyik félnek sem jó így. A "nagycsapatoknak" egy teljesen felesleges mérkőzés, nem is úgy állnak hozzá. A "szenvedő" alany szintén csak azt várja, hogy legyen már túl eze(ke)n a mérkőzése(ke)n. És meglátásom szerint egy idő után sajnos a teljes bajnokságtól is el megy/mehet az ilyen fociszerető társaságok kedve. Azzal egyetértek, hogy nekik is lehetőséget kell adni, helyük is van a bajnokságban, de be kell látni, hogy nem azon a színvonalon. Viszont 1-2 év múlva ezek a csapatok is "beleérhetnek" a bajnokságba. De ha "lemorzsolódnak", egy idő után sajnos ugyan az lehet, mint az őszi-tavaszi bajnoksággal - úgy kell összevadászni néhány csapatot, hogy legyen aki játszik.

Az alapszakasz jó néhány csapat számára - kinek melyik irányba - egy kötelező kör és nem több. Az igazi bajnokság számukra a rájátszással kezdődik. Mennyivel izgalmasabb lenne, hogyha folyamatosan ki-ki mérkőzések lennének, mert közel azonos képességű csapatok játszanának egymás ellen? Szerintem sokkal...
Kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

Keresés az oldalon

Mesterlövészek 2014

 21 

Bljerim 
Martinaj
Sóstó

 20

Szabó 
Kornél
Lever
Valkom 

18

Vata
Zalán
Rose

 17 

Szarka
Roland
Jóbarátok-
Bócsa 

 15 

László 
Noel
Cel FC