CONNEXTION Teremlabdarúgó Bajnokság

A Versenybizottság célja, hogy minél szórakoztatóbb és izgalmasabb összecsapások legyenek a bajnokság Alap- majd a Rájátszásban. Ezért minden jobbítást célzó ötletet igyekszik belefoglalni a versenykiírásba. Ezek a módosítások már olvashatóak a honlapon!

A 2017/2018 évi CONNEXTION Teremlabdarúgó Bajnokság versenykiírása a bővebben gombra kattintva!

Nevezés a bajnokságra ONLINE történik, az alábbi linken: https://goo.gl/forms/Uk1n2au3JzjxcQmw1

 CONNEXTION TEREMLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

Versenybizottság tagjai: Kazinczi István (telefon: +3670/935-8243), Harkai Péter (telefon: +3630/928-9674), Keresztúri Attila

Bajnokság ideje: 2017. novemberi kezdés

Bajnokság helyszíne: Horváth István Sportcsarnok (Bibó István Gimnázium)

Nevezési díj: 42.000,-Ft, visszalépett, valamint kizárásra ítélt csapat az összeget nem kapja vissza. A bajnokságra 24 csapat nevezhet. Nevezésnél előnyt élveznek a korábbi években részt vevő csapatok!

Nevezési határidő: 2017. október 30. (hétfő) 24:00 óra. Nevezés ONLINE módon történik a https://goo.gl/forms/Uk1n2au3JzjxcQmw1 található nevezési lap kitöltésével.

Játékosok részvétele: csapatonként 15 fő nevezhető, alsó korhatár a betöltött 15. életév. Egy személy csak egy csapatban szerepelhet.

Pótlólagos nevezésre az Alapszakasz 3. fordulójáig van lehetőség.

LEBONYOLÍTÁS

A részt vevő csapatok az az Alapszakaszban 4 - hat csapatos - csoportba kerülnek sorsolással. Az ott elért eredmények alapján következik a Rájátszás, mely lebonyolítása 3 Ligában történik:

A-LIGA: alapszakasz 1-2. helyezettek (4+4)

B-LIGA: alapszakasz 3-4. helyezettek (4+4)

C-LIGA: alapszakasz 5-6. helyezettek (4+4)

Győzelemért 3, döntetlenért 1, vereségért 0 pont jár. A mérkőzésen, amennyiben a gólkülönbség a 10-et eléri, a jegyzőkönyv lezárásra kerül, a mérkőzést végig játsszák.

Csoportokon belüli helyezések megállapítása az elért pontszám alapján történik, azonos pontszám esetén a helyezés sorrendjét a több győzelem, gólkülönbség, több rúgott gól, egymás elleni eredmény, majd ezek azonossága esetén sorsolás dönti el.

Az Alapszakaszban 1 játékvezető működik a csoportmérkőzéseken, a rájátszás során az A-LIGÁBAN 2, míg a B-C LIGÁKBAN 1 játékvezető .

SZABÁLYOK

Csapatonként 5+1 fő lép pályára, a mérkőzés létszámhiány esetén 3+1 fővel elkezdhető. Amennyiben a létszám 4 fő alá csökken, vége a mérkőzésnek, a 3 pont 3-0 gólkülönbséggel, vagy kedvezőbb gólkülönbség esetén a vétlen csapat javára a pályán elért eredmény.

A mérkőzések ideje 2x20 perc, futó órával, félidők között szünet nincs, azonnali fordulás, kezdés előtt várakozási idő nincs. A játékidő végének megállapítása a játékvezető feladata.

A ki nem álló csapattól 3 büntetőpont levonásra kerül, aki 2 alkalommal nem áll ki, annak kizárás a következménye, eredményei törlésre kerül. A jelen levő csapat kapja a 3 pontot, 10-0 gólkülönbséggel.

A csapatok eltérő színű, egységes, számozott mezben kötelesek pályára lépni, azonos szín esetén a sorsolás alapján pályaválasztó csapatnak kell a mezcseréről gondoskodnia. A mérkőzéseken használt cipő vászonból, puha bőrből, stopli nélküli edző- vagy tornacipő lehet.

1.      Játékra alkalmas labdát a bajnokság rendezője biztosítja.

2.     A mérkőzésen 2 perces és végleges kiállítás alkalmazható. A 2 perces kiállítás sárga lappal, a végleges kiállítás piros lappal történik. A 2 percre kiállított játékos büntetése leteltével visszatérhet a játéktérre a zsűri engedélyével. Ugyanazon játékos következő 2 perces kiállítása sárga-piros lappal történik, amely véglegesnek számít. Az így kiállított játékos a mérkőzésen tovább nem játszhat, helyette 5 perc után egy csere beállhat. A kiállított játékos a következő mérkőzésen nem szerepelhet.

3.     Az a játékos, aki a mérkőzésen ellenfelét, társát, illetve bármely személyt trágár, durva, sértő kifejezéssel illet, 2 perces büntetést kap.

4.     A piros lappal kiállított játékos már nem térhet vissza, helyette 5 perc után egy cserejátékos beállhat. Az így kiállított játékosnak el kell hagynia a csarnokot.

5.     Ugyanazon játékost egy másik mérkőzésen ismételten kiállítják, akkor a soron következő kettő mérkőzésen nem játszhat.

6.     Az a játékos, aki akár a játéktéren vagy azon kívül tettlegességet követ el, és ezért kiállítják, akkor fegyelmi tárgyalás döntése függvényében szerepelhet a Versenybizottság által rendezett versenyen. Ez akkor is lehetséges, ha ezt nézőként követi el. Helyette másik játékos nem nevezhető.

7.     A játékvezetővel vagy zsűritaggal szembeni tettlegesség esetén vége a mérkőzésnek, a 3 pontot 3-0 gólkülönbséggel, vagy kedvezőbb pályán elért eredménnyel a vétlen csapat javára kell igazolni.

8.     A játékvezető ítéleteit sorozatosan kétségbe vonó játékost 2 perces kiállítással kell büntetni.

9.     Az a csapatvezető, cserejátékos, aki a mérkőzésen ellenfelét, személyt trágár, durva, sértő kifejezéssel illet, technikai büntetést kap. Első esetben 2 percre csapatából egy játékost ki kell állítani, második és minden további esetben 5 percre. Az így kiállított játékos a büntetés után visszaállhat a csapatba, mivel a szabály a csapatot sújtja. A mérkőzéseken az MLSZ által meghirdetett FAIR PLAY előírások követendők, be nem tartása szigorú büntetést von maga után.

10. A mérkőzésen korlátlanul, folyamatosan lehet cserélni. A bejövő játékos a szándékát szóban köteles a zsűri tudomására hozni. A cserét csak a zsűri engedélyével, az arra kijelölt helyen hajthatja végre. Szabálytalan csere esetén a vétkes játékost 2 perccel kell büntetni.

11.   Amennyiben a kapusról az alapvonalon kívülre kerül a labda, szögletet kell ítélni, függetlenül, hogy a kapus a pálya mely részén ért a labdához.

12. A haza adott labdát a kapus kézzel nem foghatja meg. Ha kézzel ér hozzá, közvetett szabadrúgást kell ítélni a hatos vonal azon pontjáról, amely közelebb esik a szabálytalanság helyéhez.

13. Az alapvonalon játékra kívül került labdát a kapus csak kézzel hozhatja játékba – a félpályán át lehet dobni a labdát. Kidobásból közvetlenül nem érhető el gól, csak ha a labda játékban van.

14. Az oldalvonalon kívülre került labdát csak oldal-berúgással lehet játékba hozni.

15. Szabadrúgásnál, sarokrúgásnál, oldal-berúgásnál 5 méterre kell lenni az ellenfél játékosának. A labda gyors játékba hozásának akadályozóját 2 perccel lehet büntetni.

16. A mérkőzésen becsúszó szerelés nem alkalmazható – kivéve kapus, a büntetőterületen belül.

17. A részt vevő játékosok részére sportorvosi vizsgálat ajánlott, de nem kötelező. A Versenybizottság egészségügyi felelősséget nem vállal a játékosokért.

18. A Bibó István Gimnázium Házirendje minden csapat számára kötelező betartással bír az intézmény teljes területén! Labdás bemelegítés csak a sportcsarnok területén lehet. Az esetleges károkozás anyagi felelősséggel jár a kárt okozónak!

19. Az intézmény területén a DOHÁNYZÁS SZIGORÚAN TILOS!

20. Óvás a mérkőzést követően 30 percen belül a zsűrinél, 3000,- Ft díj befizetése mellet lehetséges. Fellebbezés az óvás idő kétszerese a fegyelmi szabályzat szerint.

21. A mérkőzésekről jegyzőkönyv készül.

22. Fegyelmi ügyekben a Versenybizottság dönt, súlyos esetben összehívásra kerül a fegyelmi bizottság. Döntéseknél az MLSZ szabályai a mérvadók.

Kiskunhalas, 2017. október 16.                                       Versenybizottság

 

Kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.